Prvi poraz Limoža od dolaska trenera Vujoševića

Košarkaši Oldenburga savladali su na svom parketu ekipu Limoža rezultatom 92-88 u uzbudljivom meču, i na taj način zaokružili neizvesnost u grupi I Evrokupa.

Košarkaši nemačkog tima i ekipa trenera Vujoševića igrali su prvo poluvreme u potpunom egalu, a na pauzu e otišlo rezultatom 41-41.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja, neverovatne procente šuta Oldenburga i za 2 i za 3 poena, kao i nešto slabiju odbranu Limoža od one na koju nas je ovaj francuski sastav, od dolaska Duška Vujoševića na čelo stručnog štaba, navikao.

eurocupbasketball.com Eurocup logo

eurocupbasketball.com
Eurocup logo

Upravo u tim segmentima je ova utakmica značila pobedu za Nemce, a poraz za Francuze. Najpre, Pilepić, Švetelm i Mačado su pogađali trojke u serijama, a zatim je odbrana Limoža ozbiljno popustila na branjenju prodora, kao i igre sa “podmetanjem” lopte igrača koji probija prvu liniju za svog centra ili krilnog centra blizu koša. Tako je Oldenburg stvorio barem 15 poena, a u odbrani se nisu snašli posebno Gejtens, Vesterman i Ali Traore. Ovo definitivno nije bila utakmica francuskog centra, jer je i u napadu pravio ozbiljne pogreške.

Takođe, u dva možda prelomna momenta igrači Limoža su popustili pod pritiskom, najpre Vesterman sa 0/2 sa linije za slobodna bacanja, a zatim je i kontranapad pri rezultatu 85-83 za domaćina, završen nerezonski, šutem za dugu dvojku?!

Najefikasniji igrači u ekipi Oldenburga bili su Dagins sa 21 poenom, Prepelić sa 16 i Brajan Kvejl sa 13 poena.

U timu trenera Vujoševića bili su Denijels sa 15, Bongo-Kolo sa 14 i Leo Vesterman sa 13.

Leave a Reply

Your email address will not be published.