Predstavnici Jadrana 0/3 u 7. Kolu Evrokupa

Košarkaši Olimpije i Budućnosti nisu uspeli da pobede na gostovanjima Himkiju i Karšijaki. Ovo kolo Evrokupa obeležili su porazi predstavnika Jadrana. Olimpija je doživela debakl u Rusiji izgubivši 105-77. Utakmica je bila rešena već u prvoj četvrtini koja je završena prednošću Himkija od 36-14. Na poluvremenu ekipa Himkija je imala prednost od 17 poena, uz neverovatna 63 postignuta poena. Najbolji u dresu ruske ekipe bili su Tajris Rajs sa 18 poena i Marko Popović sa 20 poena. U Olimpiji odličnu partiju su pružili Halil Kanačević sa 20 poena i 13 skokova, kao i fantastični šuter Klemen Prepelič sa 24 postignuta poena.
Budućnost je svoje gostovanje u Turskoj, ekipi Karšijake, završila porazom 86-78. Prvu četvrtinu Budućnost je izgubila sa 22-12 i već tada se mogao naslutiti ishod meča.
Šehović je postigao 20 poena i imao 7 skokova i 5 asistencija. Vladimir Dašić je imao 12 poena, 7 skokova i 4 asistencije. U ekipi Karšijake američki internacionalci Dikson i Dibler postigli su 17 odnosno 18 poena,a stakao se i Huan Palasios.
Darko Planinić je podbacio sa samo 2 postignuta poena.
Treći predstavnik ABA lige, Partizan, te takođe izgubio u Turskoj, Banvit je bio bolji 90-85.

Leave a Reply

Your email address will not be published.