Porazi Olimpije i Budućnosti na gostovanjima

Zenit- Olimpija 75-74
Ljubljančani su veoma slabo otvorili duel i već nakon prve četvrtine zaostajali su za domaćinom 7 poena (26-19).

siol.net

siol.net

Olimpija nikako nije uspevala da pronađe odgovarajući ritam u odbrani, niti da kvalitetno realizuje svoje napade tokom celog prvog poluvremena te se na pauzu otišlo rezultatom 45-37. U drugom poluvremenu ekipa Aleša Pipana je bila bolji rival, ali to na kraju nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat i da se odnese vredna pobeda iz Rusije. Olimpija je žestoko nadskakala ekipu Zenita ( 39-25) ali je i promašila čak 13 slobodnih bacanja (13/26) što ju je i koštalo ovog poraza.
Najbolji u ekipi domaćina bili su Vihrov sa 20 i Dejan Borovnjak sa 11 poena. U ekipi Olimpije dobri su bili Omić sa 12 poena i 13 skokova kao i Dino Murić sa 15 poena. Marko Marinović je dodao 13, a zabeležio je i 6 asistencija.
Ovom pobedom Zenit je uspeo da se izjednači sa Olimpijom u skoru na tabeli i sada oba tima imaju 5-4 i obezbedila su Last32.

Lokomotiva- Budućnost 79-76

pobjeda.me

pobjeda.me

Ekipa Igora Jovovića odigrala je odlično prvo poluvreme protiv favorizovanog domaćina i na pauzu je otišla sa prednošću od 10 poena ( 31-41). U drugom poluvremenu je ekipa Lokomotive preuzela dominaciju i već u trećoj deonici u potpunosti preokrenula rezultat ( 29-16). U poslednjoj četvrtini igralo se koš za koš i Budućnost nije uspela da dođe do pobede.
U ekipi Lokomotive najbolji su bili Ričard Hendriks sa dabl-dabl učinkom 14 poena i 11 skokova. Dobar je bio i Derik Braun sa 15 poena. Čak četiri igrača Lokomotive su bili dvocifreni na ovom meču. Pored već pomenutih Brauna i Hendriksa, Delanej je postigao 13 a Voronov 14 poena.
U ekipi Budućnosti istakli su se Rejnolds sa 21 poenom i Planinić sa 14 poena. Rikić je odigrao odličan meč i iznenadio domaćine sa 11 poena.
Ovom pobedom Lokomotiva je ostala perfektna na čelu tabele ( 9-0), dok je Budućnost četvrta sa skorom 3-6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.