Partizan savladao Trento u Pioniru

Partizan je u okviru šestog kola Eurocupa savladao talijanski Trento. 

Foto:Eurocup

Partizan je u šestom kolu dočekao u hali Pionir talijanski Trento i pobjedom obilježio novi početak sa Andreom Trinkijerijem na klupi crno-belih.

Već u prvoj četvrtini Partizanovi igrači su pokazali da žele pobjedu na debiju Trinkijerija. Pogotovo je zagrijan bio Markus Pejdž sa 8 poena samo u prvoj četvrtini, pri tome treba dodati i odličnu odbranu koju su pokazali dopustivši samo 7 poena ekipi Trenta za cijelu četvrtinu. Rezultata na kraju prve četvrtine je glasio 22:7.

Druga četvrtina je pripala u kompletu Trentu, koji se poenima bivših igrača Crvene Zvezde, Nikole Radičevića i Nikole Jovanovića i boljom odbranom pokušao vratiti u utakmicu, ali su se Partizanovi igrači sabrali i otišli sa rezultatom 36:32 na poluvrijeme.

Treću četvrtinu su košarkaši Partizana otvorili sa brzih 7 poena od strane Markusa Pejdža i Džoka Lendejla i natjerali trenera gostujuće ekipe da pozove time-out, koji je urodio plodom i Trento se vratio na -1 pet minuta do kraja četvrtine. To je bilo i najbliže što je ekipa Trenta došla Partizanu koji se do kraja četvrtine odvojio na 7 razlike zahvaljujući Radetu Zagorcu. Rezultat kojim se ušlo u zadnju četvrtinu je glasio 56:49.

Četvrtu četvrtinu je Partizan opet otvorio furiozno i otišao na +15, ali se ekipa Trenta još jednom pokušala vratiti u utakmicu, mada je sve to bilo nedovoljno ponajviše zahvaljujući Lendejlu i Vanji Marinkoviću koji je u zadnjoj minuti pogodio 4 slobodna bacanja i zaledio utakmicu. Krajnji rezultat utakmice je bio 76:71.

Najefikasniji u redovima Partizana su bili Džok Lendejl sa 18 poena i Markus Pejdž sa 16, dok je najbolji strijelac Trenta bio Nikola Jovanović sa 20 poena.
Ovo je tek druga Partizanova pobjeda ove godine u Eurocupu uz koje ima i četiri poraza, ali predstavlja bolja vremena sa novim trenerom. Trento je pao ovim porazom na zadnje mjesto sa omjerom 1:5.

U ostalim utakmicama su košarkaši Turk Telekoma savladali ekipu Zenita rezultatom 81:75. Vladimir Štimac i Silven Lendsberg su upisali 20 odnosno 27 poena, dok je na drugoj strani bio najefikasniji Sergej Karasjev sa 16 poena.
Noć je obilježio još jedan bivši igrač Zvezde, Demarkus Nelson koji je u pobjedi svog Asvela nad Valensijom 73:69 upisao 20 poena, dok je u redovima Valensije najefikasniji bio Lui Laberi

Leave a Reply

Your email address will not be published.