Partizan nadigrao Krasni Oktobar

Košarkaši Partizana pobedili su Krasni Oktobar u Pioniru rezulatatom 84-70. Ovom pobedom su se oprostili od Pionira u Evrokupu.

Фото: В. Марковић

Фото: В. Марковић, Politika.rs

Od početka meča bilo je jasno da su igrači Partizana veoma motivisani da ostvare pobedu pred svojom publikom, i u prvoj četvrtini su stavili do znanja gostima iz Rusije da je ovo njihova utakmica. Prva veća serija Partizana rezultirala je prednošću od 16-9, koja se održala sve do kraja prve deonice koju su Crno-beli dobili sa 23-16. U drugoj deonici je došlo do većeg opuštanja u redovima Partizana, posebno pred sam kraj poluvremena, što su gosti iskoristili i na pauzu poneli jedan poen viška: 41-42.
Bilo je primetno da je trener Bauerman u drugoj deonici podigao tempo napada svoje ekipe, i da su njegovi igrači sigurnije šutirali.
Partizan je do svoje igre ponovo došao u trećoj deonici u kojoj je blistao kapiten Dragan Milosavljević, koji je pogađao trojke iz svih pozicija (čak tri vezane za seriju od 10-0) i Crno-beli su stigli do prednosti od 54-44. Na kratko se Krasni Oktobar vratio u igru serijom 5-0, ali to je bilo sve od Bauermanovog tima večeras. Partizan je bio ekstremno dominantan pod oba obruča i odnos skokova je bio 43-22.
U četvrtoj deonici Prtizan je sigurnom igrom održavao i uvećavao prednost, a Pavlović, Mačvan i ponovo Milosavljević bili su nerešiva enigma za rusku odbranu. Najbolji u ekipi Partizana bili su Milosavljević sa 17 poena i 4 skoka, Pavlović sa 14, Milutinov sa 11 i Mačvan sa 10 poena i 12 skokova. U ruskoj ekipi bolji od ostalih bili su Ligins sa 12 i Kulpeper sa 14 poena.
Partizanu preostaje da odigraju još jedan meč u Evrokupu, protiv Asesofta, kojim će zatvoriti evropski sezonu za ovu godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.