Bertans najbolji u pobedi Bilbaa nad Olimpijom

Veliki broj izgubljenih lopti rezultirao je porazom Olimpije od Bilbaa 63:84. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Bertans sa 26 poena.

Nervozan početak utakmice za obe ekipe, imali smo priliku da vidimo dosta promašaja. Olimpija je uspela da se stabilizuje u napadu zahvaljujući prodorima brzih igrača iz spoljne linije, koji su se završavali poenima ili asistencijama za centre. S druge strane Bilbao uspeva da održi korak sa 4 pogođene trojke. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 21:19.

Drugu četvrtinu dobro otvara Rupnik i pogađa dve uzastopne trojke. S druge strane se lopta spušta na Begića. Olimpijini centri su nemoćni da ga zaustave i njegovom dominacijom pod košem ostaje dosta prostora za Bertansa, koji to dobro koristi. Uz nekoliko ishitrenih odluka u napadu Olimpije, Bilbao preokreće rezultat na 37:31. Olimpija je nastavila da prosipa lopte u napadu. Igrači Bilbao su lako presecali netačne pasove i beležili lake poene iz kontri. Do poluvremena Bilbao podiže razliku na 48:37.

Foto: Bilbao Basket

Foto: Bilbao Basket

Odlična odbrana Olimpije na početku treće četvrtine. Uspeli su u potpunosti da neutrališu Begića. Poenima iz kontri i iz dva prodora Lešića uspevaju da smanje na 46:51. Sopstvenim greškama Olimpija vraća Bilbao. Nekoliko lakih poena Mumbrua i 5 poena Hane vraćaju Bilbao na 62:52.

Posle promašaja na obe strane na početku četvrte četvrtine, Bilbao počinje da koristi rupe u slaboj odbrani Olimpije i kažnjava je poenima iz prodora. Slaba igra Olimpije i u napadu, igrači Bilbaa su uspeli da zatvore reket, pa organizatori igre Olimpije dosta greše u pasu. Ovo je omogućilo  Bertansu i Hani lake poene iz kontri i uvećalo prednost Bilbaa na +18. U poslednjim minutima četvrtine viđena je još brža igra, Olimpija je na trenutke pokušala da vrši presing, ali to nije bitno promenilo konačan rezultat.

Bilbao je dobro iskoristio 26 izgubljenih lopti Olimpije i zasluženo slavio sa 84:63. Najbolji igrač na meču bio je Dairis Bertans sa 26 poena.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.