Olimpija pobedom u TOP 32

Igrači Olimpije su uspeli da slave protiv Oldenburga 77:75. Iako je Oldenburg uspeo pred sam kraj utakmice da sustigne minus od 15 poena sa poluvremena, pogocima Zagorca sa slobodnih bacanja Olimpija je prošla u TOP 32 fazu Evrokupa.

Obe ekipe su utakmicu počele sa slabom odbranom i dopuštale mnogo šuteva. Polovinom četvrtine Olimpija je odbranu zaigrala znatno agresivnije, Oldenburgovi igrači nisu imali pravi odgovor i izgubili su čak 7 lopti u prvoj četvrtini. Sa druge strane Olimpija u napadu koristi usku odbranu Oldenburga i pogađa nekoliko trojki koje su dovoljne za prednost od 22:15 na kraju prve četvrtine.

Olimpija je loše počela drugi period. Oldenburg je pojačao odbranu što je rezultovalo nizom promašenih šuteva i izgubljenih lopti Olimpije. Oldenburgovi igrači su sigurni u šutu što ih vodi do izjednačenja 24:24. Olimpija posle izjednačenja vraća odbranu na nivo iz prvog peroda, a Oldenburgovi igrači ponovo gube lopte. Ovo je omogućilo nekoliko lakih poena iz kontri, a kada je Oldenburg uspeo da smiri ritam, Olimpija pogađa dve trojke i odlazi na 36:27. U istom ritmu se nastavilo do kraja četvrtine Oldenburgove igrače nije služio šut. Na drugoj strani Olimpija je polovična u šutu za dva, ali ima odlične procente u šutu za tri i sa slobodnih bacanja. Na poluvremenu je rezultat bio 45:30 za Olimpiju, a najzaslužniji za to je bio Saša Zagorac koji je do poluvremena ubacio 17 poena, uz neverovatnih 5 od 6 u šutu za tri poena.

Foto: www.facebook.com/union.olimpija

Foto: www.facebook.com/union.olimpija

Na početku treće četvrtine Olimpija je i dalje dobro pritiskala spoljnu liniju Oldenburga u odbrani. Međutim Kvale  poenima i dobrim skokom pod košem smanjuje na  41:50. Nastavljaju se problemi za Olimpiju, ne uspevaju da prondađu rešenje u napadu, a u odbrani dozvoljavaju otvorene šuteve i Oldenburg smanjuje na 50:55. Posle Potočnikovog tajm-auta Olimpija je i dalje imala problema sa pokrivanjem centara Oldenburga. U Oldenburgu se probudio Lokhart i svojim brzim prodorima doneo raznovrst u napadu njegovog tima. Zahvaljujući jednoj trojci i Zagorčevim pogodcima za dva Olimpija se vraća u igru i vodi na kraju treće četvrtine sa 64:56.

Poslednji period je počeo u brzom ritmu sa dosta grešaka u pasu i šutu. Usledio je obračun u šutu za tri poena. Za Olimpiju su pogađali Nikolić i Lešić, a na drugoj strani Kramer. Nakon toga ritam  se umirio i obe ekipe su se vratile pozicionoj igri u napadu. Lešić je preuzeo najveći teret na sebe, promašivao je i pogađao za 3 i pod košem, blokovima otvarao igru za Rajta, borio se da zatvori reket, a u napadu da ispravi promašene šuteve svojih igrača skokom. Olimpija je posle nove trojke Nikolića vodila sa 74:68 na 2:41 do kraja. Promašajima u napadu i lošim pokrivanjem šuta Olimpija je dozvolila Oldenburgu da izjednači na 75:75. Kramer je u ovoj četvrtini sa 4 trojke predvodio svoj tim. Posle tajm-auta na 22 sekunde do kraja Olimpiju je od preokreta uspeo da sačuva Saša Zagorac. Nakon što su ga faulirali, on uspeva da pogodi dva slobodna bacanja za pobedu. Oldenburgovi igrači su neshvatljivo loše odigrali poslednji napad meča i u potpunoj konfuziji nisu uspeli ni da upute šut ka košu.

Olimpija je uspela ovom pobedom da obezbedi prolaz u narednu rundu Evrokupa. Najbolji u redovima pobednika bili su Zagorac sa 23 i Lešić sa 18, dok su na poraženoj strani najefikasniji bili Kvale sa 17 i Kramer sa 16 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.