Nikolić: “Evropu je jako teško igrati sa mladim i neiskusnim igračima”

Miroslav Nikolić se obratio medijima posle poraza od Lijetuvosa Ritasa. Prenosimo izjavu u celosti.

Foto: Mondo

Trener Partizana, Miroslav Nikolić se posle utakmice obratio medijima:

Sa većim delom utakmice sam zadovoljan kako smo igrali i kako smo se borili. Hteli smo da dobijemo utakmicu. Radi se o profesionalnoj ekipi kojoj treba 5 minuta da nas napadne i da naprave 10:0 seriju iz naših grešaka.

Još plejmejkeri ne razigravaju moju ekipu. Bilo je dosta prostora i otvorenih šuteva. Nismo dodavali, grešili smo brzopleto. Nismo ispoštovali neke stvari. Počeli smo sa individualnim akcijama, Miler je nešto pogodio, nešto ne, pa smo gušili ekipu, ja to ne volim.

Ovu Evropu je jako teško igrati sa ovako mladim i neiskusnim igračima. Najavljivao sam ranije, 8 igrača nije igralo ABA ligu do sada, a kamoli nešto drugo. U odbrani nam još škripi. Sa Šalićem smo branili pik n rol odlično u prvom poluvremenu, ali u drugom smo pali i izgubili smo utakmicu u poslednjih pet minuta“.

Na pitanje o fizičkoj kondiciji i spremi njegove ekipe, Nikolić je odgovorio:

Uvek mogu da napreduju u fizičkom delu. Mogu da kažem da su fizički spremni. Dao sam šansu skoro svim igračima da igraju večeras. Stalno ih vrtim i sa tim mladim, neiskusnim igračima, jer hoću da držim taj ritam kondiciono, ali to neiskustvo nas je koštalo. Videli ste da se menjaju igrači“.

O reakciji publike koja je aplauzom ispratile igrače posle poraza, odgovorio je:

Zadovoljan sam reakcijom publike. Mislim da oni razumeju ovo što ja radim. Lako je igrati sa iskusnim igračima. Ja mladima dajem čak i da odlučuju, dao sam Pecarskom da šuta kada se lomi utakmica. On je 2000. godište. Ja imam zadatak da forsiram mlade igrače i da pobeđujem, to je teško. Nisam imao Čakarevića koji mi drži celu odbranu. Bez njega nam je jako teško. Mladi igrači tu ne mogu da se snađu“.

Pecarski je odigrao dobro, ali Nikolić nije u potpunosti bio zadovoljan ni sa jednim igračem večeras:

Nisam ja 100% zadovoljan sa Pecarskim. Može on dosta bolje, da bude mobilniji i napravi spejsing. Ni sa jednim igračem nisam zadovoljan. Svi su bljesnuli na momente. Mi imamo 10 asistencija za čitavu utakmicu, oni 23. Kod njih lopta ide, kod mene ne ide. Tu sam nezadovoljan. Možemo ovo puno bolje. Ovi moji plejmejkeri nisu razigravali kako treba, a ja sam ih namerno doveo, dvojicu iz Amerike, da razigravaju naše mlade igrače“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.