Loš početak koštao Džikića i Budućnost

Budućnost je poražena u Litvaniji od Lietkabelisa rezultatom 86:79. Budućnost je u ovoj utakmici uspjela da se vrati nakon velikog deficita ali nije uspjela da kompletira povratak.

Eurocup

Lietkabelis je na krilima Juskevičiusa koji svojom velikom serijom od 7 trojki u prvoj četvrtini došao do velike prednosti koja je u jednom trenutku iznosila i preko 20 poena.Međutim, Budućnost se “uključila” kasno u utakmicu, i u drugoj četvrtini uspjela da smanji prednost domaćih.

Budućnost je odlično ušla u treću četvrtinu i nastavila da smanjuje prednost Lietkabelisa sve do minut prije kraja kada je Budućnost došla do prvog vođstva na utakmici u četvrtini gdje su postigli 30 poena. U poslednjoj četvrtini domaći su pronašli ritam u napadu i nakon nekoliko loših posjeda Budućnosti stigli do prednosti od 8 poena što se pokazalo dovoljnim za pobjedu u ovom meču.

Lietkabelis – Budućnost 86:79

Lietkabelis: Tarolis 2, Vilijams 4, Juskevičijus 31, Aukstikalnis, Lavrinovič D. 5, Leonavičijus 1, Talton 5, Lavrinovič K. 11, Jasaitis, Čepukaitis 5, Peiners 19, Skucas 1

Budućnost: Ivanović 12, Šehovic Su. 8, Barović 18, Šehović Se. 6, Starovlah, Gordić 7, Bojić, Nikolić Z. 2, Popović, Lendri 6, Nikolić D. 6.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.