Limož ponovo bolji od Valensije

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević uživa u odličnom startu na klupi Limoža. Večeras je pod razigranom ekipom iz grada porcelana ponovo pala Valensija rezultatom 82-67.

Utakmica je počela ispitujućom igrom na obe strane koja je bila gotovo koš za koš do poslednjeg minuta prve četvrtine kada je gost napravio seriju 6-0 i sa +5 (23-18) zaokružio prvih 10 minuta igre.

Druga deonica bila je antipod prvoj. Valensija je držala prednost do 25-25, a nakon toga su igrači francuske ekipe pojačali ritam, pre svih Lester Bo Mekejleb, pa je sastav u zelenim dresovima na poluvreme poneo +7 (39-32). Prednost je mogla biti i dvocifrena da Mekejlebova trojka nije iscurila iz obruča u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

eurocupbasketball.com Photo: Miguel Angel Polo

eurocupbasketball.com Photo: Miguel Angel Polo

Nastavak meča doneo je angažovaniju ekipu trenera Pedra Martineza, Valensija je jakom odbranom stigla prednost domaćina, a zatim i prestigla poenima Dioa. Pad u igri Limoža, trener Vujošević je isekao tehničkom greškom i minutom odmora. Nakon toga su Mekejleb i Vesterman jako povukli ekipu, a saigrači su ih dobro ispratili za novo veliko vođstvo Zelenih 62-50, na isteku 30. minuta igre.

Poslednja četvrtina ovog uzbudljivog meča, počela je serijom Valensije 6-0, u kojoj se istakao Antoan Dio. Najpre je iz prodora poentirao za 2+1 preko Vestermana kojeg je poslao gotovo do reklama, a u sledećem napadu je dobro iskoristio blokadu svog centra, i korakom u levo sebi oslobodio prostor za čist pogodak sa 60 stepeni, za 3 poena. Strah iz igre Limoža oterao je Leo Vesterman, koji je odgovorio na Dioovu trojku svojom, iz leve polutke, preko ruke čuvara. Vesterman nastavlja da maestralno diriguje svojom ekipom, u tim momentima vezuje nekoliko dobrih poteza i odvodi svoj tim na +12 ponovo. Trojka Šafarcika iz levog ćoška zapečatila je sudbinu ekipe Valensije. U tim momentima semafor je pokazivao 75-60. Najveća prednost iznosila je +20 (80-60), a zatim je trener domaćih Vujošević ukazao šansu igračima sa kraja klupe. Razlika je smanjena, ali pobeda je bila već osigurana.

Najefikasniji igrači u pobedi Limoža bili su bivši igrači Partizana Bo Mekejleb sa 15 i Leo Vesterman sa 11 poena. Njima se pridružio i Nobel Bongu Kolo sa, takođe, 11 poena. U gostujućem sastavu Rafa Martinez je postigao 17, a Dio je dodao 15.

Od početka sezone, ekipa Valensije je na skoru od 29 pobeda i samo 2 poraza, kuriozitetna oba od ekipe Limoža.

Leave a Reply

Your email address will not be published.