Evrokup: Zenit ubedljiv protiv Nižnjeg, Himki ide u TOP 8

Himki je u meču grupe F savladao Lietkabelis sa 77:89, dok je Zenit u ruskom derbiju grupe G pobedio Nižnji Novgorod sa 90:66.

Zenit je sredinom prve četvrtine napravio osetnu prednost poenima iz tranzicije, ali je Nižnji brzo odgovorio i vratio se u igru. Do kraja ovog perioda igaralo se koš za koš, pa je rezultat bio izjednačen 25:25. Druga četvrtina je bila nalik prethodnom periodu. Zenit je ponovo sredinom druge četvrtine napravio razliku poenima iz tranzicije, ali je Nižnji iskoristio nekoliko njihovih grešaka i izjednačio rezultat. Domaćin je uspeo da do kraja poluvremena doda 2 poena, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 49:47. Treću četvrtinu obeležila je odlična igra u odbrani Zenita  i očajan napad Nižnjeg, koji je u ovom periodu postigao samo 4 poena. Zenit je već na početku treće četvrtine krenuo u silovit nalet i do kraja podigao razliku na 70:51. U poslednjoj četvrtini Zenit nije dozvolio sebi opuštanje, rutinski su kontrolisali rezultat i na kraju slavili sa 90:66. Najbolji u pobedničkom sastavu su bili Valiev sa 17 poena, 5 skokova i 4 ukradene lopte, Tima sa 16 poena i 5 skokova, Karasev sa 15, Lendri sa 11 i odlični Stefan Marković sa 10 poena, 5 skokova, 13 asistencija i 4 ukradene lopte. Najbolji u poraženom sastavu su bili Kejn sa 16 poena, 12 skokova i 8 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti, Zubčić sa 15 poena i 5 skokova i Gubanov sa 13 poena.

Foto: eurocupbasketball.com

Veći deo prve četvrtine rivali su bili izjednačeni, ali je u završnici ovog perioda Himki podigao nivo agresivnosti u odbranu, održavajući dobru napadačku produkciju. U drugu četvrtinu se ušlo sa rezultatom 15:28. U nastavku meča ritam se nije menjao. Lietkabelis je kroz veći deo druge četvrtine imao problema sa napadačkom produkcijom, da bi se tek u završnim minutima poluvremena probudio i zaustavio dalji zaostatak. Himki je uhvatio zamah na početku ovog perioda i do kraja poluvremena sačuvao razliku, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 30:53. Lietkabelis je iskoristio opuštenost Himkija u drugoj polovini treće četvrtine i poenima iz reketa počeo da smanjuje prednost. Do kraja ovog period domaćin se spustio na 57:69. Domaćini su u poslednjoj četvrtini nastavili u istom ritmu. Na početku ovog perioda smanjili su na -6, ali to je bio poziv za buđenje Himkija. Ruski tim je podigao agresivnost u odbrani i poenima iz reketa vratio prednost na +12, što su uspeli da očuvaju do kraja meča (77:89). Najbolji u pobedničkom sastavu su bili Šved sa 23 poena i 8 asistencija, Humel sa 20 poena i 6 skokova, Roulend sa 18 poena i 5 skokova i Pulen sa 12 poena i 8 asistencija. U poraženom sastavu su se istakli Magden sa 23 poena i 6 skokova, Galdikas sa 14 poena,Darjus Lavrinovič sa 11 poena i 7 skokova, Skučas sa 10 poena i 6 skokova i Vilijams sa 9 poena, 12 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.