Evrokup pregled: Milano se mučio

Pažnja košarkaške javnosti bila je večeras usmerena ka Valensiji, gde je domaći tim branio nepogrešiv učinak od početka sezone, a na klupi Limoža debitovao je proslavljeni trener Duško Vujošević.

Pored te utakmice, odigrani su i mečevi u Solunu i Milanu, sa jednom pobedom domaćina i jednom gosta.

PAOK je neprijatno iznenadio navijače porazom u svojoj dvorani od Oldenburga rezultatom 81-68.

Utakmica je u prilog gosta otišla u drugoj četvrtini koju je nemački tim dobio sa 27-13. Strelce je u pobedničkoj ekipi predvodio Brajan Kvejl sa 15 poena, a Kris Kramer je dodao 12. Srpski internacionalac Nemanja Aleksandrov je postigao 9 poena.

U ekipi PAOK-a Vil Hačer je postigao 17 poena, a Margaritis i Marković su dodali po 11. U ekipi iz Soluna nije nastupio prvi centar Sofo Skorcijanitis.

eurocupbasketball.com Eurocup logo

eurocupbasketball.com
Eurocup logo

U Milanu, Mediolanum forum je video očajnu predstavu domaćih košarkaša, koji su nakon mnogo muke savladali Neptunas rezultatom 79-71, bez povređenog Đentilea.

Ekipa trenera Jasmina Repeše imala je hod po mukama, nakon neobjašnjivog pada u 3. četvrtini koju su “manekeni” izgubili sa 22-12. Ipak, Milanezi su pobedu obezbedili dobrim napadom u poslednjih deset minuta, kada su postigli čak 27 poena.

Najefikasniji u ekipi Olimpije bili su Meklin i Simon sa 15 poena, dok je Milan Mačvan dodao 13. “Meč viner” bio je Bruno Ćerela koji je ubacio 11.

U ekipi Neptunasa Grant je postigao 15, a Zavackas i Juing po 14 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.