Evrokup grupe C i D: Đorđević lako, Džerels i Stodemajer vodili Hapoel

Košarkaši Bajerna lako su izašli na kraj sa ekipom Budućnosti rezultatom 80-66, i tako došli do drugog mesta u grupi C sa skorom 6-2.

Budućnost je ubedljivo gubila ali je uspela da se vrati u susret u poslednjoj deonici, međutim sastav trenera Zurosa nije imao ni energije ni znanja za potpuni preokret.

Najbolji strelci Bajerna bili su Maksi Kleber sa 14 poena i Nihad Đedović koji je dodao 13, dok je Budućnost predvodio Rejnolds sa 17.

Na ovaj način je Budućnost završila takmičenje u Evrokupu sa mizernih 0-8, a iz grupe C su se kvalifikovali Zenit, Bajern, Mursija i Unikaha.

eurocupbasketball.com Eurocup logo

eurocupbasketball.com
Eurocup logo

U grupi D je bilo veoma uzbudljivo, a za pozicije su se borili Hapoel, Ulm i Lokomotiva Kuban.

Hapoel je u direktnom duelu savladao Ulm rezultatom 69-64, a blistao je bivši koparkaš Partizana Kurtis Džerels sa 20 poena.

Izuzetnu partiju pružio je i bivši NBA as Amar’e Stodemajer sa 16 poena i 11 skokova, a ova dva košarkaša su bila dovoljna za pobedu u susretu koji je Hapoelu doneo 2. mesto u grupi D.

U drugom meču grupe viđen je veliki preokret Valensije i pobeda nad Lokomotivom 78-77, uz izuzetnu partiju Kevina Džonsa.

Trener Saša Obradović je potpuno probudio Amerikanca pa je ovaj isporučio najviše u ekipi – 19 poena i 6 skokova. Ekipu Valensije do pobede je vodio Crnogorac Bojan Dubljević sa 14 poena i 5 skokova.

Dalje iz grupe D su prošli Valensija, Hapoel Jerusalim, Ulm i Lokomotiva. Na dnu tabele nalazi se ABAligaš Olimpija sa skorom 1-7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.