EK: Banvit u finišu do pobede

Košarkaši Banvita ostvarili su minimalnu pobedu nad Himkijem u Turskoj 83:82 u prvom, veoma neizvesnom meču polufinala Evrokupa.
U redovima domaćina Roulend je briljirao sa 21 poenom, 5 asistencija i 3 skoka. Takođe, uspešno veče iza sebe imaju Mutaf, koji je dao 16 poena i Dejvis (15). Goste je predvodio Rajs sa 22 ubačena poena i sedam asistencija, a sjajni su bili Koponen sa 16 i Dejvis sa 14 poena.

eurocupbasketball.com Photo: banvit

eurocupbasketball.com
Photo: banvit

Himki je bolje započeo susret i predvođen Rajsom poveo 6:1. Međutim, Turci su uzvratili preko Dejvisa i do završetka prve deonice preokrenuli rezultat na 22:19. Odmah se moglo naslutiti da će biti “tesno” do kraja. Čitava druga četvrtina igrala se poen za poen, bez većih oscilacija i rezultat na kraju iste bio je 40:36. Treća sekvenca je protekla u serijama od 4 poena sa dve strane, da bi se završlia sa samo jednim poenom prednosti za domaće. U poslednjem delu, punom preokreta, obe ekipe su mogle do pobede. Rajs je na devet sekundi do kraja pri rezultatu 81:80 za Banvit promašio polaganje, a to je kaznio Mutaf sa linije penala (83:80). Konačan rezultat je prodorom postavio Koponen.

Revanš je na programu za nedelju dana u Rusiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.