Džonson heroj Bajerna

Bajern Minhen je savladao Unikahu sa 72:69. Najbolji u pobedničkom timu bio je Džonson sa 20 poena, pratili su ga Tejlor sa 10 poena i Kleber sa 9 poena i 6 skokova. Lučić je postigao 5 poena, uz 2 skoka i 1 asistenciju. Najbolji u poraženom timu bili su Smit sa 13 poena, Fog sa 12 poena i 5 asistencija i Musli sa 9 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Na početku utakmice oba tima su odlično branila pik end rol rivala imala slab šut spolja, pa je viđeno malo poena. Unikaha je prva pronašla prostor na niskom postu i do kraja prve četvrtine se fokusirala na razvoj unutrašnje igre. Bajern je uspeo da pogodi prve šuteve spolja, pa je u nastavku lopta spuštana u reket ka centarskoj liniji. Ovaj period je završen minimalnom prednošću bavarskog tima od 13:12.

Druga četvrtina počela je dobrom saradnjom spoljne i unutrašnje linije oba tima, koji su uz dobar protok lopte gradili poene iz reketa. Bajern je počeo ovaj period nešto slabije, ali su brzo uhvatili priključak. Sredinom druge četvrtine nastaju novi problemi za Bajern. Unikaha se odlično branila, navela je rivala na greške, a onda poenima iz tranzicije napravilanprvu osetnu razliku. Bajern se vraća u završnici kada Džonson vezuje dve trojke i obara zaostatak na 35:37.

Bajern Unikaha

Foto: twitter.com/mariocastelli

Bajern je treću četvrtinu počeo dobrom odbranom, dok su se u napadu imali vrlo dobar protok lopte i odlično se kretali. Prevelik broj grešaka koje je pravila Unikaha kaznili su poenima iz prodora, pik end rola i laganih polaganja u reketu. Napravili su razliku i jedino što im je nedostajalo bio je šut spolja. Upravo je tu Unikaha pronašla šansu za povratak u igru, iz odlične igre u odbrani razvijali su igru u tranziciji i uzastopnim koševima kaznili promašaje Bavaraca. U poslednji period se ušlo sa rezultatom 53:52.

Trend iz završnice treće četvrtine preneo se i na početak poslednje. Bajern je sopstvenim greškama i promašajima omogućio Unikahi da napravi preokret i razliku. Bavarci su se ipak na vreme trgli iz letargije, poboljšali igru u oba smera, sustigli Unikaha, a onda u završnici odradili odličan posao. Džonson je iz prodora pogodio za minimalnu prednost, a Fog se u odlučujućem napadu okliznuo i prokockao nadu za preokret Unikahe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.