Đorđević po treći put bolji od Plaze

Bajern iz Minhena je savladao Unikahu sa 91:82 u prvom meču serije četvrtfinala Evrokupa. Najbolji u pobedničkom timu bili su Cirbes sa 15 poena, Reding sa 13, Buker sa 12, Lučić i Gavel sa 11, Kleber sa 10 poena i 6 skokova i Džonson sa 9 poena i 5 asistencija. U Unikahi su najbolji bili Musli sa 15 poena (ali i 5 izgubljenih lopti), Bruks sa 14 , Suarez i Smit sa 12 i Fog sa 9 poena. Nedović je postigao 4 poena, uz 4 skoka, 5 asistencija i 3 izgubljene lopte.

Dok je prva četvrtina bila rezultatski ujednačena i završena rezultatom 21:18, u drugoj je Bajern počeo da pravi ozbiljniju razliku. Bavarci su sredinom ovog perioda otišli na +9, ali je Unikaha do odmora uspela da smanji na 42:36. Iako je Unikaha bolje šutirala i igre, izgubljene lopte i slabija realizacija sa slobodnih bacanja su ih koštali zaostatka.

n1info.com

U prvoj polovini treće četvrtine Bajern je iskoristio greške Unikahe, pretvorio ih u lake poene iz tranzicije i napravio dvocifrenu prednost. Unikaha je uspela da do kraja ovog perioda odigrao racionalnije i uspešnije u napadu, ali je Bajern kroz dobar šut spolja sačuvao prednost na 66:56. Bajern je iskoristio greške Unikahe i na početku poslednje četvrtine i podigao prednost na +15. Unikaha je uspela da se vrati pred samu završnicu i spusti zaostatak na -6. Meč je ušao u penal završnicu, ali je zahvaljujući preciznim izvođačima slobodnih bacanja neizvesnost izostala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.