Đorđević najavio povratak Bajerna u Tursku

Aleksandar Đorđević je posle poraza svoje ekipe od Darušafake najavio da će se Bajern vratiti u Tursku. 

Foto: FC Bayern Basketball/Twitter

Posle prve utakmice polufinala Evrokupa, trener Bajerna se obratio novinarima:

“Čestitam Darušafaki… Neke utakmice ne možete da logično objasnite, kao što ne možete da im pronađete ni određene ključne razloge za ono što se dogodilo u drugom poluvremenu. Pripremili smo se dobro, bili smo zaista spremni. Igrali smo prvo poluvreme izuzetno dobro, na obe strane terena, ali posebno u odbrani”.

Uzrok poraza selektor Srbije je tražio u početku drugih 20 minuta:

“Igrači nisu ušli u treću četvrtinu dobro. Nije stvar u tome da nisu imali dobar stav, jer im je stav bio u redu, ali moraš da budeš čvrst. Toga nije bilo. Počeli smo treću četrvtinu sa tri izgubljene lopte naših najboljih igrača. Darušafaka se vratila na jednocifrenu razliku za tri minuta, praktično bez truda. Izneli su svu svoju atletsku snagu na teren, trudili su se u ofanzivnom skoku, koji smo kontrolisali u prvom delu utakmice, ali u drugom su oni tu dominirali i to im je dalo određene poene iz drugih pokušaja. Na kraju je odlučila jedna lopta, tako da je u ovakvoj utakmici važna svaka greška. Kao naš rani šut za tri poena u drugoj četvrtini, koji im je dao vreme da i oni šutnu”.

Obraćanje medijima završio je trener gostiju:

“Poslednja izgubljena lopta je nešto što nam nije zaštitni znak. To ne mogu da objasnim. Imali smo iskustvo na parketu. Naši najiskusniji igrači bili su u igri u tim trenucima i očekivali smo da završimo utakmicu tada, ali smo im dali šansu da oni završe velikim šutem. Igrali smo dobru odbranu deset sekundi, a Kid je postigao trojku koja će se pamtiti. Sada je nama da pobedimo u petak. Vratićemo se ovde”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.