Budućnost pred vratima druge faze Evrokupa!

Budućnost je noćas u Evrokupu pred svojim navijačima iako oslabljena neigranjem Suada Šehovića i Danila Nikolića, savladala ekipu Hapoela rezultatom 92:75, i pobjedom odškrinula vrata druge faze ovog takmičenja

FOTO:Eurocup

Povratnik Ilić je na početku unio energiju i održavao rezultatski egal za Budućnost koja se mučila sa šutem sa distance u prvom periodu.Džerom Dajson je sa 3 vezane trojke donio prvu prednost Hapoelu koju su uspjeli da sačuvaju do kraja četvrtine.Drugi period je protekao u rezultatskom egalu nakon čega je Budućnost uspjela da se vrati u vođstvo i na odmor ode sa 3 poena prednosti.

Početak treče četvrtine pripao je Hapoelu koji je nakon nekoliko upitnih odluka arbitara uspio da povrati prednost. To je razbudilo i publiku u Morači i dalo igračima Budućnosti novi talas energije nakon kojeg su uspjeli da se vrate u utakmicu i sa minimalnom prednošću udju u završnicu.Budućnost je furiozno otvorila četvrtu četvrtinu serijom 13-0 u prva četiri minuta.U tom periodu blistao je Petar Popović koji je odigrao najbolju utakmicu ove sezone, što je Budućnost znala da iskoristi i do kraja rutinski privede utakmicu kraju.

Budućnost-Hapoel 92:75

Budućnost: Ivanović 15, Barović 6, Šehović 8, Starovlah, Gordić 12, Bojić, Ilić 9, Nikolić 2, Gibson 15, Popović 20, Landry 5.

Hapoel: Dajson 19, Perperoglu 3, Elijahu 6, Dej 10, Halperin 3, Timor, Ohajon, Roberts 2, Hauel 2, Kinzi 11, Omić 9, Lukas 10

Leave a Reply

Your email address will not be published.