Budućnost korak bliža plejofu Evrokupa, savladan vicešampion Italije

Budućnost je u “Morači” savladala vicešampiona Italije Trento zahvaljujući furioznom početku utakmice rezultatom 79:66

www.aquilabasket.it

Budućnost je odlično otvorila meč sa nekoliko trojki i nametnula svoj ritam utakmice na početku ne dozvoljavajući gostima da dođu u situaciju za lake poene velikom energijom u odbrani. Ubrzo je prednost postala dvocifrena zahvaljujući dobrom protoku lopte u napadu Džikićevih izabranika. Trento se stabilizovao u drugom periodu i uspio da smanji razliku koja je u jednom momentu bila 17 poena, ali je nalet Budućnosti pred kraj druge četvrtine rezultirao novom najvećom prednosti kojom je Budućnost završila prvo poluvrijeme.

Treća četvrtina protekla je u znaku Trenta, koji je izašao znatno agresivnije u oba smjera dok se Budućnost mučila da pronađe ključ kombinovane odbrane gostiju. Gosti su prišli na -5 ali je nakon tajmauta, Budućnost izašla mnogo koncentrisanija i dobra rola Kajla Lendrija u tom periodu pomogla je domaćima da se ponovo vrate na dvocifrenu razliku. Budućnost je do kraja uspjela da odbije nalete Trenta da preokrenu i smanje rezultat pa su utakmicu relativno mirno priveli kraju i sa zalihom od 13 poena putuju na revanš Trentu sledeće nedelje u duelu koji će najvjerovatnije odlučiti putnika u plejof Evrokupa. Peh za Budućnost predstavlja i povreda Petra Popovića koji je naizgled povrijedio mišić u drugoj četvrtini.

Budućnost – Trento 79-66 

Budućnost: Ivanović 16, Su.Šehović 8, Barović 4, Se.Šehović 4, Starovlah, Gordić 13, Ilić 4, Nikolić Z. 3, Gibson 17, Popović, Lendri 5, Nikolić D. 5

Trento: Franke, Saton 26, Silins, Forej 7, Flakadori 5, Gutjerez 9, Gomez, Hog 11, Lehtaler 1, Šilds 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.