Bajern u polufinalu, sjajni Jović i Lučić

Bajern je po drugi put dobio Uniks u Minhenu i plasirao se u polufinale Evrokupa.

Foto: Twitter/Bayern Munich

Bajern je po drugi put na svom terenu pobedio Uniks, ovoga puta 91:81 (27:27, 19:15, 23:21, 22:18). Bajern će u polufinalu igrati protiv Darušafake, a turski tim će imati prednost domaćeg terena.

Prva četvrtina je bila izuzetno efikasna. Videlo smo mnoštvo pogođenih trojki, a Kaninghem i Reding su pogodili po tri za domaćina. Drugi period je bio znatno drugačiji. Melvin Ežim je doneo odličnu energiju ruskom timu, kao i Endur, pa je Bajern imao velikih problema u svom reketu. Uniks je uglavnom imao prednost u drugoj deonici, da bi Bartel sa 6 vezanih poena pokrenuo Bavarce, a Stefan Jović je u tim momentima u svom prepoznatljivom stilu organizovao igru na sjajan način i tim Aleksandra Đorđevića je preokrenuo i sa +4 otišao na odmor.

Foto: Twitter/Bayern Munich

Gosti su na početku drugog poluvremena sa 5-0 serijom vratili prednost na svoju stranu, a do samog kraja perioda je bilo potpuno izjednačeno, kada je pri vođstvu gostiju 63:61 Bajern napravio 8-0 seriju i na dobrom talasu ušao u poslednju četvrtinu. Domaćin je trojkom Jovića stigao do najvećih +9 (72:63), ali se tim Dimitrosa Priftisa nije predavao i na krilima Džamara Smita došao na -3 (78:75) na 4 minuta do kraja. Ipak, dve uzastopne izgubljene lopte gostiju i brza 6-0 serija Bavaraca je donela Bajernu veliku prednost pred samu završnicu. Loket je sa dve trojke ponovo dao nadu Uniksu (86:81), ali je bilo premalo vremena i Bajern je uspeo da se plasira u polufinale.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Redži Reding sa 23 poena, dok je Kaninghem dodao dva manje. Danilo Bartel je dodao 12, koliko i Lučić, koji je uz to imao 5 skokova. Stefan Jović je meč završio sa  takođe 12 poena, ali i 7 asistencija.

Loket je imao 16 poena kod gostiju. Lazme i Ežim su dodali po 12, dok je sa 11 meč završio Džamar Smit. Kolom je uz 8 poena imao i 7 asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.