Analiza: Šta čeka Partizan u Bilbau?

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Bilbao Basketa u okviru 3. kola Evrokupa. Beogradski Crno-Beli su još uvek bez pobede, dok je Bilbao na skoru 1-1.

acb.com

“Ljude u crnom” sa klupe predvodi španski stručnjak Karles Duran, a sastav je značajno izmenjen ovog leta. Iz kluba su otišli vrhunski skakač Majkl Erik (Darušafaka) i najbolji šuter Skot Bamfort (Sasari), kao i solidni Ivan Buva, Džamel Mekkej i Danilo Nikolić.

Njihova mesta zauzeli su iskusni Pere Tomas i Majkl Glednes, dok su NCAA pojačanja bili Tim Kempton (impozantna statistika na koledžu) i Šejn Hamink, sin bivšeg igrača Dalas Meveriksa. Dodatno, plejmejker Rikardo Fišer je stigao iz brazilskog Flamenga.

Snaga ove ekipe Bilbaa ipak “leži” u starosedeocima u klubu. Iskusni Mumbru, Aksel Ervel i Havi Salgado daju čvrstinu ekipi, a glavni motor svih dešavanja na parketu u ovoj sezoni je Dejan Todorović. Srpski košarkaš beleži 19.5 poena (uz odlične procente šuta), 4.5 skoka i 2 asistencije po utakmici, u okviru Evrokupa, a dodatan kvalitet bekovskoj liniji daje iskusni Džonatan Tabu. U sastavu je i srpski centar Vasilije Vučetić, nekadašnji igrač Union Olimpije.

Konačno, ovaj tim Bilbaa je jedan od najskromnijih od kad se ovaj klub takmiči na najvišem nivou. Ima tu dovoljno čvrstine i iskustva za siguran opstanak u društvu najboljih u Španiji, ali ova sezona verovatno neće biti posebno upamćena među navijačima u Baskiji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.