Galatasaraj ubedljiv protiv Gran Kanarije

Turski tim je savladao Gran Kanariju sa 89:75. Odlučujuća je bila treća četvrtina koju je Galatasaraj dobio sa 24:14. Najbolji u pobedničkom timu bili su Dejvis sa 18 poena, 10 skokova i 4 asistencije, MekKalum sa 18 poena, Micov sa 15 poena i 6 asistencija, Lazme sa 14 i Koksal sa 13 poena. Na drugoj strani Omić je zabeležio 15 poena i 6 skokova, Baez 12, a Agilar 11 poena.

Galatasaraj je bolje otvorio utakmicu. Poenima koji stižu posle prodora i akcija iz pik end rola turska ekipa povela je sa 11:5. Gran Kanarija je kombinovala unutrašnju igru sa šutem spolja, ali je slaba realizacija uzrokavala početni zaostatak. Gran Kanarija je uspela u nastavku prve četvrtine da do kraja četvrtine smanji na 25:24. Iako ništa nije promenjeno u načinu igre (i dalje se forsirala igra iz pika i šut za tri), rotacijom igrača nađena je prava petorka koja je počela da pogađa u napadu. Galatasaraj je nastavljao da na sve načine pogađa iz reketa, ali su bili vrlo slabi u šutu za tri poena, čime su omogućili povratak u igru španske ekipe.

Omić je nastavio sa odličnom partijom iz prve i u drugoj četvrtini. Odlično se otvarao i omogućio mini preokret Gran Kanarije na 29:30. Igrači Galatasaraja su pored par pogodaka iz reketa napravili i par grešaka u napadu, pa je Ataman zatražio tajm-aut. U nastavku druge četvrtine viđene su znatno agresivnije odbrane na obe strane. Galatasaraj je imao više rešenja u napadu, pogađali su iz prodora, sa polu-distance i pod samim obručima. Gran Kanariji je izlaskom Omića iz igre znatno opao broj opcija u napadu, a osetio se i njegov nedostatak u zaštiti reketa, pa je turski tim preokrenuo na 39:35. U završnici poluvremena Galatasaraj pored poena iz reketa, pogađa i  drugu trojku na meču, pa je prednost povećana na 49:42. Španski tim u igri održavaju poeni iz prodora.

Foto: twitter.com/GSBasketbol

Foto: twitter.com/GSBasketbol

Galatasaraj su u prvom poluvremenu predvodili Dejvis sa 13 poena, MekKalum sa 11, Micov sa 8 poena i 4 asistencije i Lazme sa 8 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Omić sa 11 poena i 4 skoka, pratili su ga sa po 6 poena Salin i Njuli.

Gran Kanarija je posle prve pogođene trojke u trećoj četvrtini nastavila da ređa promašaje, dok je u Galatasaraju posle početne nervoze proradila unutrašnja linija, povezali su nekoliko pogodaka i podigli prednost na 57:45. Posle tajm-auta koji je zatražila klupa španskog tima, prednost Galatasaraja je nastavila da raste. Odbrana Gran Kanarije prvo nije imala rešenje za mini seriju Micova, da bi u nastavku Galatasaraj bombardovao njihov koš trojkama. U napadu je Gran Kanrija od 14 poena u ovoj četvrtini, 12 pogodila iz šuta za tri poena. Rezultat na kraju trećeg dela igre bio je 73:56.

Vrlo neefikasno počela je poslednja četvrtina. U prva tri minuta viđena je serija promašaja, uz po jedan pogodak na obe strane, za ukupno 5 poena. U nastavku meča Gran Kanarija je agresivnom odbranom zaključala reket i provocirala šut za tri poena Galatasaraja. To je dalo polovične rezultate, ali im je kroz dobru igru iz prodora i pogođene trojke u napadu pomoglo da smanje razliku na -12. Galatasaraj je u završnici utakmice pronašao način da uđe u reket Gran Kanarije, i zahvaljujući dva važna ofanzivna skoka u prelomnom napadu, uspeo da zaustavi Špance da se ne spuste ispod 10 poena razlike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.