Strazbur slavio u Novgorodu

Igrači Strazbura ostavrili su pobedu na gostovanju Nižnji Novgorodu od 85:94 i tako napravili veliku prednost pred revanš. Strazbur je bio u vođstvu od druge četvrtine dok je Novgorod jurio rezultat. Utakmica je prelomljena u četvrtoj četvrtini kada je Strazbur otišao na +18, što Novgorod nije uspeo da nadoknadi, iako su u jednom trenutku prišli na -5.

Francuski tim je odlično šutirao iz svih pozicija, 27/41 za dva, 10/14 za tri poena i 10/12 sa slobodnih. Uz to su bili agresivniji u odbrani i napravili 8 faulova više od rivala. Novgorod je sve karte bacio na šut za tri poena. Pogodili su 11 od 26 pokušaja, a nadmoć u ofanzivnom skoku, omogućila im je lukzus da mogu da promašuju više. Ruski tim je izveo duplo više slobodnih bacanja od rivala 18/6, ali su bili slabi u šutu za dva poena.

Pobednički tim je predvodio Kolins sa 24 poena, Diport je ubacio 18, a Lelup 16 poena. Na drugoj strani najbolji su bili Baburin sa 20 poena, Antonov sa 18 poena i 6 skokova i Hvostov sa 14 poena i 5 asistencija.

Foto: twitter.com/sigstrasbourg

Foto: twitter.com/sigstrasbourg

Leave a Reply

Your email address will not be published.