Zjelona Gora nadigrala Uniks

Zjelona Gora je slavila sa 71:54 protiv Uniksa i tako obezbedila prolazak 1/4 finale, Pobednički tim su Bost sa 17 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Ponitka sa 18 poena i Moldoveanu sa 12 poena. U poraženom timu dvocifreni su bili Kajmakoglu sa 12 i Ponkrašov sa 10 poena.

Uniks je u prvoj četvrtini išao na +9, koristeći lošu realizaciju šuta za tri poljskog tima i dominirajući u skoku, ali su u završnici ovog perioda izgubili nekoliko lopti koje su omogućile Zjelonoj Gori da se pribiži na 18:15. Zjelona Gora je u drugoj četvrtini uspela da agresivnom odbranom zaustavi trojkaški nalet Uniksa i poenima iz tranzicije dođe do preokreta od 28:24. Uniks u drugom delu ovog perioda uspeva da smiri igru i natera poljski tim na pozicione napade, što im nije odgovoralo. U napadu su igrali racionalnije, zaustavili gubljenje lopti i do kraja poluvremena vratili prednost na 33:29. Kajmakoglu, Lihodej i Ponkrašov su bili vodeći igrači tima iz Kazanja u prvom poluvremenu, dok su se na drugoj strani istakli Moldoveanu i Bost.

Foto: vk.com/bc_unics

Foto: vk.com/bc_unics

Zjelona Gora je odigrala odličnu agresivnu odbranu i u trećoj četvrtini. Ponovo su naterali Uniks na veliki broj izgubljenih lopti i postigli veliki broj poena iz tranzicije, ali ovaj put nisu im dozvolili da se vrati u igru. Ovaj period je završen rezultatom 52:43 za poljski tim. Uniks se držao u igri do polovine poslednje četvrtine, ali je usledio još jedan, ispostaviće se poslednji i pobednički udarac Zjelone Gore. Jednostavno rečeno napad Uniksa nije imao rešenja za odličnu odbranu poljskog tima, pa su uz 24 izgubljene lopte svedeni na 54 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.