Dragan Milosavljević sjajan u pobjedi Albe nad Arisom

Berlinska Alba našeg stručnjaka Saše Obradovića zabilježila je pobjedu na domaćem parketu u trećem kolu Last 32 faze Eurokupa protiv Arisa rezultatom 82:67 (21:20, 17:17, 20:21, 24:9).  Dragan Milosavljević je odigrao vrhunsku partiju postigavši 16 poena, 10 skokova i  9 asistencija.

Utakmica je riješena sredinom posljednje četvrtine kada se Alba odvaja na deset poena razlike zahvaljujući prvenstveno odličnoj odbrani. U napadu su Albu u tim trenucima predvodili balkanci Elmedin Kikanović, Dragan Milosavljević i Krešimir Lončar.  

Aris je sve ono što je gradio u prvih 30 minuta, prokockao u posljednjih 10, kada je postigao samo devet poena.

Najbolji igrač utakmice bio je naš reprezentativac Dragan Milosavljević sa 16 poena, 10 skokova, 9 asistencija za indeks učinkovitosti 32. Najefikasniji igrač je bio bosansko hercegovački reprezentativac Elmedin Kikanović sa 22 poena. Dvocifren u sastavu Albe  je bio još Ismet Akpinar sa 11 postignutih poena.

U redovima gostiju najistaknutiji bili su Dominic Waters i Jerel McNeal sa po 20 postignutih poena.

Ovom pobjedom je Alba na omjeru 2-1, dok  je Aris  na omjeru 1-2, a narednom kolo opet se sastaju ove dvije ekipe u  Thessalonikiju.

Photo: Alba Berln (Camera 4)

Photo: Alba Berln (Camera 4)

U prvoj četvrtini ekipe su igrale pravu rezultatsku klackalicu, obje ekipe su se smijenjivale u vodstvu, nisu se igrale jake odbrane. Na kraju je ipak Alba vodila rezultatom 21:20. Zanimljivo da je Aris u prvoj četvrtini držala dvojica igrača. Dominic Waters postigao je osam poena dok je Jerel McNeal dodao 9 poena, Alba je imala daleko raznovrsniju listu strijelaca, Dragan Milosavljević je postigao 5 poena, Elmedin Kikanović je dodao 4.

U drugu četvrtinu se ušlo serijom Albe od 9:0, zaigrali su igrači Saše Obradovića daleko jaču odbranu te iz lakih poena stvorili ugodnu prednost od 10 poena razlike, na što je trener Arisa Dimitris Priftis morao reagovati time-outom. I nakon minute odmora Alba je kontrolisala rezultat, imali su desetak poena razlike do 17 minuta utakmice, kada igrači Arisa prave seriju kojom se u potpunosti vraćaju u utakmicu. Vassilis Xanthopoulos je postigao na kraju poluvremena postigao trojku za rezultat 38:37.

Photo: Patrick Albertini

Photo: Patrick Albertini

U drugom poluvremenu opet gledamo zanimljivu rezultatsku klackalicu, uspio je Aris da se sredinom četvrtine odvoji na pet poena razlike, ali je do krajačetvrtine Alba uspjela da vrati utakmicu u potpuni egal, nakon 30 minuta igre bilo je 58:58.

U prvih nekoliko minuta posljednje četvrtine obje ekipe su se mijenjale u vodstvu, ali sredinom četvrtine Alba pravi seriju na krilima balkanskog trojca Kikanovića, Lončara i Milosavljevića kada se i rješava pitanje pobjednika. Alba je odigrala vrhunsku odbranu te otišla na nedostižnih 13 poena razlike na minut do kraja utakmice. Aris je dokrajčio trojkom Alex King na 50-ak sekundi do kraja utakmice, na kraju rezultat je bio 82:67.

Leave a Reply

Your email address will not be published.