Razgovor sa Vasilijem Janjetovićem: Španija mi je pružila šansu

Danas razgovaramo sa Vasilijem Janjetovićem, srpskim internacionalcem koji svoju košarkašku karijeru gradi u Španiji.

Vasa igra na poziciji plejmejkera, atipičan je igrač i jedan od najozbiljnijih potencijala sa ovih prostora koji se kao jako mlad otisnuo u inostranstvo.

1. Kako bi predstavio svoje kvalitete u igri ljudima koji te ne poznaju?

Mislim za sebe da sam lider i da sam najbolji u napadu 1 na 1 , mogu da poentiram iz svih pozicija… Igram na poziciji 1-2, vise sam na poziciji pleja i to više volim ali s obzirom da sam poenter neki treneri me stavljaju na beka…Imam jako dobar pregled igre i umem da delim asistencije iz veoma različitih napada.

Privatna arhiva

Privatna arhiva

2. Puno igrača sa ovih prostora igra u Španiji. Šta je tebe odvelo da gradiš karijeru tamo, a ne u domaćim klubovima?

Španija mi je pružila šansu i ljudi odatle veruju u mene.

3. Koje segmente igre smatraš da bi trebalo da unaprediš ?

Mislim da bi najviše trebao da radim na telu i što boljoj fizickoj spremnosti… Nisam slabašan ni malo ali s obzirom da ulazim u profesionalnu košarku gde ću igrati protiv jako starijih igrača pa moram biti što spremniji.

Privatna arhiva

Privatna arhiva

4. Poznat si po svojim flouterima. Da li taj potez kopiraš od nekog igrača ( Navaro, Uertas ) ili ti jednostavno najviše „leži“ ?

Ne stvarno ne kopiram nikoga…istina je da gledam razne igrače i njihove karakteristike ali Flouter je došao sam po sebi, to je samo dobar osecaj (feeling) za loptu.

5. Koji su ti planovi za sledeću sezonu? Pretpostavljamo svi da je sledeća stanica na višem stepeniku?

Mislim da svaki mladi igrač treba ići korak po korak… Radi se na tome da bude na velikom nivou ali ne bih jos da pricam o tome jer nije još sve završeno …prvi ćete znati čim se bude odlučilo i znalo gde ću potpisati.

6. Tvoje ime se nije našlo na reprezentativnom spisku za selekciju koju sa klupe predvodi trener Bućan. Da li te je takva odluka razočarala ili još više motivisala da radiš i treniraš?

Naravno da jesam razočaran glupo bi bilo da se pravim da nisam. Ne bih da ulazim u to koji igrači su pozvani ali siguran sam da sam zaslužio mesto na širem spisku pre mnogih tamo pomenutih…Dokazaću svima iz KSS-a da greše za to što mi nisu pružili šansu…Motivisan sam jako, treniram svaki dan i vreme će pokazati.

Privatna arhiva

Privatna arhiva

7. Double – Double pitalica:

Evroliga ili NBA ?

NBA

Partizan ili Zvezda?

Stvarno tu nemam favorita.

Kontrolisana igra ili run & gun ?

Kontrolisana igra sa po malo run&gun-a

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.