Kenan Karahodžić razgovara sa nama

Mladi Kenan Karahodžić ( 1996. ) predstavlja veliki potencijal igre pod obručima koji dolazi sa Balkana.

Košarku je ozbiljnije počeo da igra u Spartaku iz Subotice, ali je već 2012. godine prešao u ekipu Unikahe. Trenutno igra na pozajmici u timu Klinikas Rinkon, ali beležio je i ACB minute u dresu Unikahe.

Kenan je visok 208 cm i pokriva više pozicija. Najprirodnije se snalazi na poziciji krilnog centra. Prema specijalizovanom sajtu DraftExpress trenutno se nalazi na 22. mestu liste igrača rođenih 1996. godine.

basket.ba

basket.ba

1. Čestitke za dobru sezonu u Rinkonu i na nekoliko nastupa za Unikahu u ACB. U kojim segmentima si najviše napredovao ove sezone? Šta trener Plaza govori o tvojoj igri ?

Mislim da sam najviše napredovao u odbrani. Đoan plaza mi uglavnom govori da moram da budem čvršći u duelu.

2. Ko te od saigrača u Unikahi i Rinkonu posebno impresionira ? Ko je najbolji košarkaš, a ko pravi prijatelj van terena ? Da li je Plaza strog ili otvoren trener?

U Unikahi su to Stefan Marković i Herman Gabrijel, a u Rinkonu Rikardo Guilen. Kao igrači svi su dobri, a kao prijatelji u Unikahi su Stefan, Vladimir Golubović i Kostas Vasiliadis, a u Rinkonu se družim sa svima.
Plaza je na treninzima strog, ali van terena je mnogo otvoren.

bhbasket.ba

bhbasket.ba

3. Svako ko te poznaje zna da si potpuno atipičan visoki igrač. Volis da se nadigravaš i imaš dobar šut za 3 poena. U čemu je tajna? Da li ostaješ posle treninga i sam nadograđuješ te elemente svoje igre?

Pa tajna je u tome što ne volim puno da se “bijem” pod košem ( smeh )…, a što se tiče nadograđivanja najviše radim na svom šutu. ostajem posle treninga sa pomoćnim trenerom i šutiram stotinak trojki.

4. Ti si polivalentan igrač. Možeš pokrivati više pozicija : centra, krilnog centra i nisko krilo. Za koju smatraš da ti najviše odgovara?

Vidim se na poziciji krilnog centra. Dakle, kao 4.

5. Da konačno razrešimo dilemu. Imaš pravo da igraš i za Srbiju i za BIH. Koji su tvoji reprezentativni planovi?

Izabrao sam Bosnu i Hercegovinu.

6. Izlazna godina na Draftu ti je 2018. Vidiš li sebe u NBA jednog dana ili su ti misli fokusirane isključivo na Evropu?

Za sada ne razmišljam o tome, ali svakom igraču je san NBA.

basket.ba

basket.ba

7. Double – Double pitalica :

Omiljeni klub?

PARTIZAN

Ko osvaja titulu u ACB ?

Unikaha naravno.

Burusis ili Tomić ?

Moj izbor bi bio Ante Tomić.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.