Jakovljević: “Mnogo zameram Jokiću što nije igrao za reprezentaciju”

Sagovornik Double Double portala bio je poznati trener Dragan Jakovljević. 

Da li ste iznenađeni jučerašnjom igrom Zvezde protiv Borca?

“Pa znate šta, Zvezda ima mnogo teških utakmica i u Evropi i u ABA ligi gde se u skorije vreme izborila da bude prva, a Borac je prva ekipa u drugoj ABA ligi. Tako da je kup pokazao neizvesnost i možda je malo igrački gledano bilo nepravda to što je Borac izgubio. Možda bi to bio dobar podstrek za ljubitelje košarke tamo i za Borac koji bi, faktički, imao veću motivaciju da osvoji drugu ABA ligu i da ode u prvu, a ja kao navijač Zvezde sam ipak zadovoljan rezultatom.”

Koliko ova pobeda Zvezde na ovakav način može značiti njima za nastavak turnira?

“Pa Zvezda je apsolutni favorit, tako da sve ostale ekipe nisu ni blizu. Nema Mega postojanost, Partizan nema kvalitet, i tu bi sve stalo.”

Ne verujete da bi Partizan i Mega na jednoj utakmici, recimo u finalu, mogli napraviti iznenađenje? 

“Pa to bi zasita bilo iznenađenje, ja ne verujem u to.”

Kako komentarišete igru KLS timova? FMP je Metalcu naneo ubedljiv poraz.

“Pa pokazuje se kao velika razlika. Evo vam isto jedan KLS tim, Dinamik, i Mega. Dinamik je prvi u KLS, a Mega je pri dnu tabele u ABA ligi i to pokazuje neophodnost da se redefiniše odnos sa ABA ligom. Da se prvo igra domaća liga pa tek onda ABA liga.” 

Danas je mladi Mišković imao debi za Megu i bio je njihov najbolji igrač. Da li još neki mladi igrač može da eksplodira i kako komentarišete njegovu igru?

“Za mene je iznenađenje što mladi igrači ne igraju u svakom klubu. Mi smo zemlja sa slabom ekonomijom, mi moramo da proizvodimo igrače. Pogledajte sinoć Jokića koji je ostvario istorijski rezultat, pogledajte Bogdanovića koji daje dvadesetak poena na svakom meču. Nama trebaju takvi igrači. Nama se košarka pretvorila u, da kažem, “seče uši da krpi dupe”. 

Koliko takve partije Bogdanovića i Jokića mogu da privuku mlade da se još više bave košarkom? Srbija dugo nakon Divca i Stojakovića nije imala tako dobra dva NBA igrača. 

“Slažem se, Jokić je najbolji srpski igrač, apsolutno, iako sam ja Bogdanu bio trener, izašao je iz mog kluba. Jokić je nešto što se nakon Krešimira Ćosića prvi put desilo na ovim prostorima. Da čovek sa takvom visinom ima takvu inteligenciju, takvu motoriku, da je tako efikasan i raznovrstan. Sa druge strane mnogo mu zameram što nije igrao za reprezentaciju. To je tek motivacija za decu. Manje će deca da gledaju NBA u pet ujutru, ali će da gledaju u 7 uveče finale Srbija – Slovenija. Prema tome, taj patriotizam mora da bude apsolutno na visokom nivou za sve naše igrače.” 

Da li je sramota što Jokić nije izabran za Ol-Star ekipu nakon ovakvih partija? On svoju ekipu vodi ka plej-ofu.

“Pa sad možemo da nabrojimo do deset nenormalno dobrih igrača i na jednoj i na drugoj strani. On je mlad i nemojmo takvim komentarima da nerviramo nekoga tamo. Za njega će u narednim sezonama biti puno Ol-Starova.”

Za kraj, rekli ste da Zvezda sigurno osvaja po vama. Da li u ABA ligi može biti drugačije ili je i tu Zvezda na kraju šampion?

“Što bi rekli klinci, “to je šala komika ako bude drugo”. Toliko sredstava je izdvojeno da bi svaki drugi ishod bio senzacija.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published.